biryaziatolyesi

Mevlana öğretisi hayatımıza nasıl yön verebilir?

 

 Mevlana ilim yönünden yetişmiş bir insandı. İlmini aynı zamanda düşünce dünyasına ve pratik hayatına da uyarlamıştı.
Onun '' Ya oluğun gibi görün ya göründüğün gibi ol !'' sözü bilginin, düşünce gücünün ve ruhsal erdemliliğin pratik hayata yansımasıdır. 
     Ünlü şirket CEO'larının ilham, enerji, güç ve moral aldıkları ritimlerin ne olduğunu biliyormuydunuz ? Bu niteliklerin başında Hz. Mevlana'nın öğretisi gelmektedir. Periyodik aralıklarla onun kitapları, Mesnevisi ve Divan-ı Kebir'i okunuyor, ruhsal çatısı ziyaret edilip bu ruhsal güç , iş ve yaşamda huzur ve mutluluk için kullanılıyor.
      Amerika'da Sufi geleneğiyle birlikte Mevlana öğretisi revaçtadır. Amerikalı ve Avrupalı aydınlar, üniversite hocaları ve yazarlar Mevlana öğretisinin çağımızdaki ruhsal sıkıntı ve buhranlara çare olabileceğini, iş ve günlük hayatta huzur sağlayarak verimi arttıracağını söylüyor. 
      Dikkatinizi çeekmiştir mutlaka, iş adamlarının yaldızlı odalarında bir şey hiç eksik olmaz: Güzel sözler... 
Özellikle bilge şahsiyetlerin sözlerini odalarına asan başarılı iş adamları, yazarlar, esnaflar ya da sıradan insanlar, bu sözlerinkendilerini motive ettiğini belirtiyorlar. Başarılı kişiler, şirket CEO'ları, patronlar, genel müdürler, öğretmenler, bürokratlar bilge şahsiyetlerin güzel sözlerini kendi odalarına asmakla kalmıyor, iş yeri koridorlarının duvarlarına da asıyorlar. 
İş uzmanları, sosyologlar, sosyal psikologlar eski öğretilerin günümüz yaşamına huzur ve düşünce getirdiğini ifade ederek Çin'i ve Japonya'yı örnek gösteriyorlar. Özellikle Çin'de Konfüçyüs'ün sözleri ülke idaresiyle ters düşmesine rağmen özel şirket ve devlet dairelerinin duvarlarını süslüyor. Çin'deki bir şirket CEO'su şunları söylüyor : '' Gümüş kaplanlar, Muhteşem atılımcılar gibi bir araya gelmiş iş grupları bu seviyelerini Çin'in geleneksel bilgilerine borçludur. Özellikle Konfüçyüs ve öğretileri Çin halkı ve iş dünyası için moral tohumlarıdır. Bu tohumlar serpildiğinde 'Kaplanlar ' ve 'Muhteşemler' ortaya çıkıyor. '' 
     Peki, Mevlana gibi bir derya neden bizim iş ve eğitim dünyamızı geliştirmesin ? Neden yılın birkaç günü veya bir kaç haftası sembolik olarak Mevlana'yı hatırlamayalım? Neden yılın her günü bu bilge şahsiyetin kişisel gelişim örneği yaşam ve öğretilerini özümsemeyelin, uygulamayalım ?






Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsminiz:
E-mail adresiniz:
Siteniz:
Mesajın:
Bugün 21 ziyaretçi (61 klik) kişi burdaydı!

DUYURU PANOSU

Bir Yazı Atolyesi Geri Döndü
  • Yeni Konular...
  • Covid 19 Hakkında Herşey
  • Projeler
  • Soruyorum
  • Yeni Röportajlar
  • Youtube Kanalımız Açıldı
  • Facebook Sayfamız Kuruldu
  • Twitter Hesabımız Açıldı

Anket

Geri Dönüşümüze Kaç Puan Verirsiniz
 

SPONSOR